-->

Uputstvo

Na strani ONLINE TESTOVI  u padajućem meniju, dobićete sve potrebne informacije o akreditovanim online testovima preko   UZRS ,,TIM KME“ (kome su namenjeni, kada su i dokle akreditovani , koliko bodova nose, kolika je cena kotizacije).

 1. IZVRŠITE UPLATU KOTIZACIJE  ZA POLAGANJE TESTA
  Podatke za uplatu možete preuzmite sa uplatnice koja se nalazi na dnu ove stranice. 
  Da biste pristupili svim sadržajima u željenoj edukaciji, potrebno je da  uplatite kotizaciju u iznosu koji je naveden kod svake edukacije, u njenom opisu. Primer popunjene priznanice nalazi se u prilogu ove stranice.  (Ukoliko rešavate više od jednog testa, celokupan iznos kotizacije možete izvršiti na jednoj   uplatnici, čiji primer možete videti ispod ovog uputstva.)                                                                                                                            
 2. REGISTRUJTE SE
  Molimo vas unesite ispravne podatke, kako bi procedura bila regularna. Ne odgovaramo za unos neispravnog broja licence. Da bi sertifikati bili štampani sa ispravnim podacima  za unos podataka koristiti LATINICA SRB uz upotrebu naših slova (š,đ,č,ć,ž). Potrebno je da se registrujete svaki put kada izvršite uplatu kotizacije i označite željene testove, jer na izvodima iz banke u većini slučajeva piše samo: transakcija po nalogu građana, a i program je podešen tako da se samo čekiranjem testova isti mogu i otključati.
 3. NA E-MAIL ADRESU DOBIĆETE KORISNIČKO IME I LOZINKU
  Nakon registracije i evidencije uplate kotizacije,  korisničko ime i šifra pristupa biće Vam prosleđena na elektronsku adresu koju ste uneli prilikom registracije, Potom se sa svojim korisničkim imenom i šifrom prijavite na početnu starnicu sajta. Molimo Vas proverite i spam foldere.
 4. PROČITAJTE EDUKATIVNI MATERIJAL
 5. REŠITE TEST KOJI STE IZABRALI
  Svaki test sastoji se od odredjenog broja pitanja. Pažljivo pročitajte svako pitanje, izaberite jedan ponudjeni odgovor i pritisnite taster. Za uspešno položen test potrebno je odgovoriti tačno na 60% pitanja. U trenutku kada rešite test i kliknete na opciju „pošalji“, na vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije, stići će e-mail sa informacijom o rezultatima testa. Testu koji ste položili ne možete naknadno pristupiti.
 6. SERTIFIKAT O POLOŽENOM TESTU – PROVERITE SVOJ E-MAIL !
  Sertifikat će Vam biti poslat putem mejla koji ste uneli prilikom registracije.  Molimo Vas proverite i spam foldere, za slučaj da Vam poruka zaluta u taj deo. Sertifikat neće biti izdat ukoliko ne budemo registrovali Vašu uplatu kotizacije.
 7. UKOLIKO NISTE USPEŠNO POLOŽILI TEST – AKO IMATE MANJE OD 60 % TAČNIH ODGOVORA
  imate mogućnost da ponovo polažete test,  ali ste u obavezi da nas kontaktirate putem e-maila kako bi Vam ponovo omogućili polaganje.
 8. Podsećamo Vas da je u toku jednog dana prema novom Pravilniku o sprovođenju Kontinuirane medicinske edukacije, dozvoljeno pohađati dva programa online KME ( dva elektronska testa po danu)! 
 9. Želimo Vam uspešan rad ! Nadajući se našoj daljoj uspešnoj saradnji, srdačno Vas pozdravlja Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika ,,TIM KME“.
 • Vlasnik autorskih prava UZRS ,,TIM KME“
 • Kopiranje i prenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu!

 

VAŽNO OBAVEŠTENjE – EVIDENTIRANjE BODOVA OSTVARENIH NA ONLINE TESTOVIMA KME

Prema novom Pravilniku Zdravstvenog saveta Srbije (Pravilnik o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike *Službeni glasnik RS*, broj 23/16), organizator KME je u obavezi da izveštaje Komorama dostavi do 15-og u mesecu za prethodni mesec. Zato Vas molimo da budete strpljivi što se tiče unosa bodova na Vašim stranicama u Komorama, jer Pravilnik moramo poštovati. Hvala na razumevanju i poverenju. 

UZRS ,,TIM KME” štiti autorsko pravo publikovanih radova. Svi objavljeni tekstovi na sajtu www.medicinskaedukacija-timkme.com  su od datuma objave zaštićeni od kopiranja ili publikovanja. (ZAKON O AUTORSKOM I SRODNIM PRAVIMA („Sl. glasnik RS“, br. 104/2009, 99/2011, 119/2012 i 29/2016 – odluka US))

Ukoliko dođe do neovlašćenog uzimanja tuđih radova, a na pritužbu autora, pokrenućemo sudski postupak protiv počinioca spornog dela.

Ukoliko pomenuti materijal neko zeli da koristi u bilo koje svrhe, potrebno je da  prethodno  dobije saglasnost autora.