• UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-1
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-4
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-5
-->

Treći kongres babica Republike Srbije

Drage kolege i prijatelji,

posebna mi je čast i zadovoljstvo da vam najavim naš, sada već tradicionalni,   III Kongres babica Republike Srbije, sa međunarodnim učešćem  ZNANJE, VEŠTINE I EMPATIJA – TROJSTVO PORODILJSTVA  , koji će se održati u periodu od 24-25. maja 2019. godine u Gradskoj opštini Stari grad, Makedonska 42, u Beogradu. Kongres će se bodovati u skladu sa Pravilnikom o KE od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Sa velikim zadovoljstvom Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika ,,TIM KME” poziva medicinske sestre, zdravstvene tehničare, ginekološko akušerske sestre-babice, pedijatrijske i patronažne sestre, lekare,ginekologe, pedijatre, stomatologe, saradnike iz zdravstvenih ustanova Republike Srbije i zemalja iz okruženja, nastavnike i profesore zdravstvene nege srednjih i visokih škola zdravstvene struke, da prijave rad za učešće na III Kongresu babica Republike Srbije sa međunarodnim učešćem. Učinili biste nam izuzetnu čast da prihvatite naš poziv za prisustvo i učešće u radu kongresa.

Naučno – stručni odbor Udruženja odabrao je aktuelne teme za plenarnu tematiku (predlozi tema)

Sledeće godine, shodno aktuelnostima i potrebama u struci, opredelili smo se da učesnicima ponudimo usmene i poster prezentacije, radionice i seminare, rad okruglog stola i promociju knjiga iz struke . Imaćete priliku da učestvujete u zanimljivom naučnom i stručnom programu, koji će u trajanju od dva dana, pružiti jedinstvenu priliku za raspravu i razmenu važnih naučnih dostignuća, ideja i informacija u području ginekologije i akušerstva, kao i njima srodnim granama, takođe i usvajanje novih znanja, razmenu iskustava i zajedničku evaluaciju.

Pozivamo Vas da svojim aktivnim učešćem doprinesete radu i uspehu III Kongresa babica Republike Srbije sa prikazima primera iz prakse vezanih na teme kongresa ili sa slobodnim temama. Prednost imaju radovi koji će predstaviti iskustva iz prakse. Ovakvim kongresima dajemo značaj svim učesnicima  u procesu zbrinjavanja i preventivnih postupaka, ukazujući na to da samo timskim radom možemo pomoći našim korisnicama i tako postići prave rezultate.

Cenjene kolege, očekujemo Vas u Beogradu, sa željom da se lepo družimo, razmenimo iskustva i da zajedno gradimo moderne puteve babištva, pedijatrije i patronaže na našim prostorima!                                             

 

Predsednik UZRS,,TIM KME”                                                             Prijava radova
Nevenka Stojanović