• UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-1
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-4
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-5
-->

Isključite hormon za gojenje u vašem organizmu i istopite salo!

http://magazin10.net/wp-content/uploads/2016/06/hormon-mrsava-620x330.jpg

Ukoliko želite da efektivno smršate morate deaktivirati hormone koji skladište salo. To ćete uspeti uz ovih nekoliko saveta…

Jedini način da se smanji nivo kortizola jeste da vežbate ili meditirate.

Zdrava ishrana je takođe važna, nemojte jesti masno meso, jedite ribu i orahe, unesite što više omega 3 masnih kiselina, takođe jedite voće i povrće. Jako je bitno i da dovoljno spavate.

Visok nivo insulninske rezistencije doprinosi gojenju, a takođe i dijabetesu.

Najbolji način da se ne razvije rezistencija na insulin jeste što manji unos šećera. On je glavni uzročnik visceralne masnoće. Spavajte 7-8 sati dnevno, jer manjak sna takođe dovodi do rezistencije na insulin.

Estrogen se povećava fiziološki ili dijetom.

Kod žena se ponekad povećava zbog terapije kontraceptivnim pilulama. Njega je najbolje smanjiti prirodnim putem. Jedite namirnice bogate vlaknima kao što su ječam i zob, organsko voće i povrće koji će sami, prirodno smanjiti estrogen.

Leptin je hormon koji iznenađujuće funkcioniše. Kada jedete više on više i brže reguliše masti i šećere, a radi potpuno suprotno kada ne jedete dovoljno. Najbolji način da podignete nivo leptina jeste da konzumirate ugljene hidrate, ali da pritom i vježbate.

Brze šetnje će vam pomoći u povećanju endorfina koji smanjuje stres i anksioznost.

novonovo.info