• UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-1
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-4
  • UDRUŽENJA-ZDRAVSTVENIH-RADNIKA-SARADNIKA-TIM-KME-5
-->

Pametna čarapica prati vitalne funkcije bebe

CES 2016

Jedan od najboljih proizvoda sajma je monitor koji prati rad srca beba i sprečava SIDS.

Kompanija Provo osvojila je Best of CES 2016 nagradu na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u kategoriji najboljeg startupa, za monitor vitalnih funkcija beba pod nazivom Owlet.

Ukratko rečeno, radi se o čarapici opremljenoj pulsnim oksimetrom, čija uloga je praćenje srčanog ritma i merenje koliko kiseonika se nalazi u krvi bebe.

Sve informacije s čarapice se putem bluetootha šalju na pametni telefon roditelja, dok okrugla bazna stanica na svojim ivicama emitira svetlo u bojama od zelene do crvene, ukoliko sistem primeti da bi zdravlje deteta moglo biti ugroženo. Kako bi se gadget mogao prilagodiiti bebama različitog uzrasta, u paketu se dobijaju tri veličine čarapica, kako biste dete mogli pratiti do starosti od 18 meseci.

Proizvođači navode kako je glavna uloga ovog gadgeta sprečavanje SIDS-a, sindroma iznenadne smrti dojenčeta.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, gadget je tokom faze testiranja i nakon uspešne crowdfunding kampanje već isporučivan širom sveta tokom prošle godine, a brojna svedočanstva roditelja ukazuju da je već sada odigrao veliku ulogu u spašavanju života, pa će se uskoro početi prodavati u specijalizovanim prodavnicama širom sveta.

Owlet 2
Preuzeto sa: http://www.vidi.hr